Wim Crouwel 1928-2019

(CAT)
En l’edició de l’any 2010 de la Festa del Grafisme varem presentar una exposició dels seus treballs i malgrat els nostres esforços no vam poder aconseguir que vingués a Portbou com havíem somiat. Segons un comunicat de la família, Wim Crouwel va morir a Amsterdam a l’edat de 90 anys.

Nascut en 1928 als Països Baixos, Willem Hendrik «Wim» Crouwel va ser dissenyador gràfic, dissenyador tipogràfic, professor, organitzador, portaveu i tipògraf per igual. L’icònic dissenyador gràfic ha estat una de les figures més rellevants en les arts visuals dels nostres temps.

Entre 1947 i 1949, Crouwel va estudiar Belles arts en l’Acadèmia Minerva a la ciutat de Groningen, Països Baixos. A més, va estudiar tipografia en el que ara és l’Acadèmia Geri Rietveld a Amsterdam.

Crouwel va treballar en exposicions, gràfics i disseny de producte abans de cofundar Total Design, l’estudi de disseny multidisciplinari que tenia com a clients a l’Oficina Holandesa de Correus (PTT) o l’aeroport de Schiphol.

Va succeir al famós Willem Sandberg com a dissenyador en el Museu Stedelijk d’Amsterdam, on va basar la identitat visual del museu en un sistema de reixeta modular únic i va dissenyar gairebé tots els cartells i catàlegs del museu des de 1963 fins a 1985

 

crouwel_1 crouwel_2

 

Wim Crouwel 1928-2019

(CAST)
En la edición del año 2010 de la Festa del Grafisme presentamos una exposición de sus trabajos y a pesar de nuestros esfuerzos no pudimos conseguir que viniera a Portbou como habíamos soñado. Según un comunicado de la familia, Wim Crouwel falleció en Amsterdam a la edad de 90 años.

Nacido en 1928 en los Países Bajos, Willem Hendrik «Wim» Crouwel fue diseñador gráfico, diseñador tipográfico, profesor, organizador, portavoz y tipógrafo por igual. El icónico diseñador gráfico ha sido una de las figuras más relevantes en las artes visuales de nuestros tiempos.

Entre 1947 y 1949, Crouwel estudió Bellas Artes en la Academia Minerva en Groningen, Países Bajos. Además, estudió tipografía en lo que ahora es la Academia Geri Rietveld en Amsterdam.

Crouwel trabajó en exposiciones, gráficos y diseño de producto antes de cofundar Total Design, el estudio de diseño multidisciplinar que tenía como clientes a la Oficina Holandesa de Correos (PTT) o el aeropuerto de Schiphol.

Sucedió al famoso Willem Sandberg como diseñador en el Museo Stedelijk de Amsterdam, donde basó la identidad visual del museo en un sistema de rejilla modular único y diseñó casi todos los carteles y catálogos del museo desde 1963 hasta 1985.