Manel Valls, un senyor polièdric

XERRADA
(CAT)
Sembla que, a la tendra edat de 16 anys, Manel va anar a recollir un amic a la Massana. Mentre l’esperava va entrar a veure una exposició que hi havia a l’antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, era l’any 1968. L’exposició era de Joan Miro i va canviar la seva vida del tot. Avui cinquanta anys després encara sent la mateixa curiositat i el mateix vertigen per tot allò que s’anomena arts visuals.

L’any 1972 va crear la col·lecció de postals Art Enllà, amb feines d’Antoni Tapies, Joan Brossa, Richard Hamilton, Volf Wostell, Miralda, Muntades, Rabascall, Jaume Xifra, Benet Rosell o Carlos Pazos, entre molts d’altres.

El 1973 va començar a dirigir la mítica Galeria G i va presentar les primeres obres d’Andy Warhol que es van poder veure al nostre país.

El 1979, juntament amb Carlos Pazos, va posar a ballar tothom amb la seva proposta dels Bailes Selectos al Saló Cibeles.

La dècada dels anys vuitanta, es va dedicar a la producció cinematogràfica, amb més d’una desena de pel·lícules entre les quals es trobava, Estació Central, de Josep Antón Salgot i on qui escriu això tenia un petit cameo.

Els anys noranta els va dedicar a escriure i va arribar a publicar 13 novel·les i 2 obres de no ficció.

Entre el 1972 i el 2022 ha posat en marxa i dirigit sis galeries d’art i sempre ha continuat pintant. Actualment, a més de participar en aquesta edició de la Festa dirigeix la galeria Art Enllà, al barri de Gràcia.

 

Dissabte 17 a les 20:30
Espai polivalent, edifici Pujades

Manel Valls_obra-1 Manel Valls_1

 

Manel Valls, un señor poliédrico

CONFERENCIA
(CAST)
Parece ser que, a la tierna edad de 16 años, Manel fue a recoger a un amigo a la Massana. Mientras lo esperaba entró a ver una exposición que había en el antiguo Hospital de la Santa Cruz y San Pablo, era el año 1968. La exposición era de Joan Miro, y cambió su vida por completo. Hoy cincuenta años después aun siente la misma curiosidad y el mismo vértigo por todo lo que se denomina artes visuales.

El año 1972 creó la colección de postales Art Enllà, con trabajos de Antoni Tapies, Joan Brossa, Richard Hamilton, Volf Wostell, Miralda, Muntades, Rabascall, Jaume Xifra, Benet Rosell o Carlos Pazos, entre muchos otros.

En 1973 empezó a dirigir la mítica Galeria G y presentó las primeras obras de Andy Warhol que se pudieron ver en nuestro país.

En 1979, junto a Carlos Pazos, puso a bailar a todo el mundo con su propuesta de los Bailes Selectos en el Salón Cibeles.

La década de los años ochenta, se dedicó a la producción cinematográfica, con más de una decena de películas entre las que se encontraba, Estación Central, de Josep Antón Salgot y en la que quien esto escribe tenía un pequeño cameo.

Los años noventa los dedicó a escribir y llegó a publicar 13 novelas y 2 obras de no ficción.

Entre 1972 y 2022 ha puesto en marcha y dirigido seis galerías de arte y siempre ha seguido pintando. En la actualidad, además de participar en esta edición de la Festa dirige la galería Art Enllà, en el barrio de Gràcia.

Sábado 17 a las 20:30
Espacio polivalente, edificio Pujades

Manel Valls_obra-2 Manel Valls_obra-3