Un curs gratuït d’infografia periodística

(CAT)
Jaime Serra es defineix a la seva web com a prestidigitador gràfic i segueix Sotmès per voluntat pròpia a la infografia -com a eina vehicular- ia una mena de metàfora de dades -com a matèria primera-, realitzo tota mena de trucs visuals amb la finalitat de desemmascarar el ‘ jo’, deixant palès que, en veritat, es tracta d’un altre.

Durant els mesos més durs de confinament de l’any 2020 va produir, per encàrrec de l’Institut de Ràdio Televisió Espanyola, un curs sobre infografia periodística. Ara ha decidit compartir-ho de manera totalment gratuïta.

A l’edició de l’any 2013 de la Festa, varem dedicar una àmplia exposició a la infografia i la visualització de dades. Lamentablement el comissari de la mostra no va proposar cap material entre l’àmplia producció del lleidatà, Jaime Serra.

Aquí teniu l’enllaç a la primera lliçó i a aquesta magnífica iniciativa de Serra. Curiosament entre els materials addicionals hi ha La Fountain de Duchamp, la mateixa que hem utilitzat al primer post de la nova etapa de la Festa que amb el títol de D1_2022 informava que torna el grafisme, torna la Festa.

Imprimir

 

Un curso gratuito de infografía periodística

(CAST)
Jaime Serra se define en su web como prestidigitador gráfico y sigue Sometido por voluntad propia a la infografía –como herramienta vehicular- y a una suerte de metáfora de datos –como materia prima-, realizo todo tipo de trucos visuales con la finalidad de desenmascarar el ‘yo’, dejando patente que, en verdad, se trata de otro.

Durante los meses más duros de confinamiento del año 2020, produjo, por encargo del Instituto de Radio Televisión Española, un curso sobre infografía periodística. Ahora ha decidido compartirlo de forma totalmente gratuita.

En la edición del año 2013 de la Festa, dedicamos una amplia exposición a la infografía y la visualización de datos. Lamentablemente el comisario de la muestra no propuso ningún material de entre la amplia producción del leridano, Jaime Serra.

Aquí tenéis el enlace a la primera lección y a esta magnifica iniciativa de Serra. Curiosamente entre los materiales adicionales se encuentra La Fountain de Duchamp, la misma que hemos utilizado en el primer post de la nueva etapa de la Festa que con el título de D1_2022 informaba de que vuelve el grafismo, vuelve la Festa.

Jaime_Serra_1