PROGRAMA DE LA FESTA DEL GRAFISME 2022

Després d´un llarg periple de 12 anys celebrant la Festa a Portbou i davant la negativa de permisos per part de l´Ajuntament de Portbou per a la celebració de l´esdeveniment, l´edició d´enguany serà possible gràcies a la col·laboració de BAU, Centre Universitari d´Arts i Disseny de Barcelona que ens ha cedit les instal·lacions.

La Festa tindrà lloc els propers 17 i 18 de setembre a la seu de l’edifici Pujades de BAU (Pujades 118).

El programa inclou els mateixos apartats de sempre: conferències, experiències (xerrades de curta durada), tallers i exposicions, amb un petit homenatge a Cecilia Bofarull, en format taller.

Entre els conferenciants hi ha l’arquitecte i expert en disseny Juli Capella, el periodista i especialista en visualització de dades Jaime Serra, el polifacètic Manel Valls i la Doctora en Comunicació Maider Zulueta.

Les experiències aniran a càrrec de David Ricart, alumni de BAU, artista i dissenyador, Pink Morro, l’àlies de Raúl Ramos, en el viatge del disseny a l’art i el col·lectiu Leftovers format per les dissenyadores Mireia Domenech, Silvia Yruela i Nuria Vila.

En aquest apartat, també tindrà lloc la presentació del treball en procés Mundos Paralelos que es va presentar per primera vegada a l’edició de 2018 i que ara es (re)presenta en format expandit.

A l’apartat tallers, Lluis Morera en proposa un de fabricació de paper, la Laura Klamburg un de dibuix i en Joan Pujagut aprofitarà les instal·lacions de BAU per proposar treballar amb tipus de fusta en un taller de tipografia.

Els assistents podran veure una exposició interactiva inspirada en els treballs d´Enzo Mari i alguns dels treballs info-gràfics de Jaime Serra. Ambdues exposicions comptaran amb una visita comentada com a obertura de la Festa el dissabte 17 al matí. També es podran veure diversos documents realitzats pel col·lectiu organitzador al voltant de la proposta temàtica d’aquesta edició, art vs disseny o disseny vs art. La Festa retrà el seu petit homenatge a Cecilia Bofarull, en format de taller participatiu.

La fi de festa està programada per al diumenge 18 a les 13:00, amb un vermut i una sessió de Dj que, en format single, punxarà les cançons que han acompanyat la Festa als guateques dels seus primers 12 anys de vida. Aquest peculiar comiat serà acollit per Raúl i Carmen al seu espai de venda de discos UltraLocal.

Aviat publicarem els horaris complets. Visita el nostre bloc

Col·labora amb la Festa. Menja amb nosaltres

 

PROGRAMA DE ‘LA FESTA DEL GRAFISME’ 2022

(CAST)
Después de un largo periplo de 12 años celebrando la Festa en Portbou y ante la negativa de permisos por parte del Ayuntamiento de Portbou para la celebración del evento, la edición de este año será posible gracias a la colaboración de BAU, Centro Universitario de Artes y Diseño de Barcelona que nos ha cedido sus instalaciones.

La Festa tendrá lugar los próximos 17 y 18 de septiembre en la sede del edificio Pujades de BAU (Pujades 118).

El programa incluye los mismos apartados de siempre: conferencias, experiencias (charlas de corta duración), talleres y exposiciones, con el añadido de un pequeño homenaje a Cecilia Bofarull, en formato taller.

Entre los conferenciantes se encuentran el arquitecto y experto en diseño Juli Capella, el periodista y especialista en visualización de datos Jaime Serra, el polifacético Manel Valls y la Doctora en Comunicación Maider Zulueta.

Las experiencias correrán a cargo de David Ricart, alumni de BAU, artista y diseñador, Pink Morro, el alias de Raúl Ramos, en su viaje del diseño al arte y el colectivo Leftovers formado por las diseñadoras Mireia Domenech, Silvia Yruela y Nuria Vila.

En este apartado, también tendrá lugar la presentación del trabajo en proceso Mundos Paralelos que se presentó por primera vez en la edición de 2018 y que ahora se (re)presenta en formato expandido.

En el apartado talleres, Lluis Morera propone uno de fabricación de papel, Laura Klamburg uno de dibujo y Joan Pujagut aprovechará las instalaciones de BAU para proponer trabajar con tipos de madera en un taller de tipografía.

Los asistentes podrán ver una exposición interactiva inspirada en los trabajos de Enzo Mari y algunos de los trabajos info-gráficos de Jaime Serra. Ambas exposiciones contarán con una visita comentada como apertura de la Festa el sábado 17 por la mañana. También podrán verse diversos documentos realizados por el colectivo organizador en torno a la propuesta temática de esta edición, arte vs diseño o diseño vs arte. La Festa rendirá su pequeño homenaje a Cecilia Bofarull, en formato de taller participativo.

El fin de fiesta está programado para el domingo 18 a las 13:00, con un vermut y una sesión de Dj que, en formato single, pinchará las canciones que han acompañado a la Festa en los guateques de sus primeros 12 años de vida. Esta peculiar despedida será acogida por Raúl y Carmen en su espacio de venta de discos UltraLocal.

 Pronto publicaremos los horarios completos. Visita nuestro blog

 Colabora con la Festa. Come con nosotros