(CAT)
Lluc Mayol és un artista i dissenyador gràfic els projectes actuals del qual es basen en les relacions que estableix entre el treball editorial i l’educació, la mediació i la creació artística. L’edició considera una pràctica performativa i relacional basada en processos de convivència, intercanvi i aprenentatge col·lectiu, que es materialitzen en formats molt influïts per les publicacions d’artistes, l’autoedició, els fanzines i la ràdio lliure. Amb un fort compromís polític, la seva obra ha navegat sempre entre les institucions públiques i els espais comunitaris i autogestionats, mantenint una postura crítica en tots dos contextos i advocant per la tensió publicocomú com a veritable columna vertebral de la cultura. Compromesos amb el seu entorn, Mayol ha estat impulsor de plataformes culturals independents com Saladestar i La fanzinoteca ambulant, a més de formar part de projectes col·lectius com Nau 21, Artdoules, L’Automàtica, Escola Meme, La figuera i Massa Salvatge.
En la seva experiència ens parlarà sobre els batecs d’una prensa menuda, una intervenció-taller que ha realitzat en la present edició de Manifesta15, en què juntament amb el col·lectiu Massa Salvatge tenien com a objectiu recordar la tasca del col·lectiu lleidatà de mestres Batec (Lleida 1930-1936) on es va utilitzar la tècnica Freinet de la impremta escolar durant la Segona República. Massa Salvatge i Lluc Mayol han creat un prototip de premsa que permet als nens a partir de cinc anys expressar les seves idees i imprimir materials de manera autònoma.
Experiència
Dissabte 5
A les 11:00
Lluc Mayol. Latidos de una pequeña prensa
(CAST)
Lluc Mayol es un artista y diseñador gráfico cuyos proyectos actuales se basan en las relaciones que establece entre el trabajo editorial y la educación, la mediación y la creación artística. Considera la edición como una práctica performativa y relacional basada en procesos de convivencia, intercambio y aprendizaje colectivo, que se materializan en formatos muy influidos por las publicaciones de artistas, la autoedición, los fanzines y la radio libre. Con un fuerte compromiso político, su obra ha navegado siempre entre las instituciones públicas y los espacios comunitarios y autogestionados, manteniendo una postura crítica en ambos contextos y abogando por la tensión público-común como verdadera columna vertebral de la cultura. Comprometido con su entorno, Mayol ha sido impulsor de plataformas culturales independientes como Saladestar y La fanzinoteca ambulant, además de formar parte de proyectos colectivos como Nau 21, Artdoules, L’Automàtica, Escuela Meme, La figuera y Massa Salvatge.
En su experiencia nos hablará sobre los latidos de una pequeña prensa, una intervención-taller que ha realizado en la presente edición de Manifesta15, en la que junto a el colectivo Massa Salvatge tenían como objetivo recordar la labor del colectivo leridano de maestros Batec (Lerida 1930-1936) donde se utilizó la técnica Freinet de la imprenta escolar durante la Segunda República. Massa Salvatge y Lluc Mayol han creado un prototipo de prensa que permite a los niños a partir de cinco años expresar sus ideas e imprimir materiales de manera autónoma.
Experiencia
Sábado 5
A las 11:00
|