Festa del Grafisme 2016. El perquè de tot plegat.

[CAT]
Ja estem a punt per a una nova edició de la Festa del Grafisme, la novena de la nostra curta però intensa història.

Una edició que podríem qualificar més o menys de curiosa. La Festa va néixer com un espai per a dissenyadors gràfics i en el programa dels 8 últims anys hem pogut comptar amb la presència de gent com Bis, Isidro Ferrer, George Hardie, Steve Hare, Javier Jaen, Sergio Opisso, Alain Le Quernec, etc. Acompanyats sempre pel col·lectiu Grrr i assidus (o gairebé) com Joancarles Casasin, la gent d’Eumo Gràfic, Oscar Guayabero, Álvaro Sobrino o Txiki Trepax. A més exposicions, vermuts (gràcies Morro Fi), guateques i altres bogeries. Si t’interessa pots consultar la nostra història a l’apartat d’edicions anteriors.

Com es pot comprovar disseny gràfic i només disseny gràfic. I ara podem tornar a la paraula del principi del paràgraf: curiosa. Per què curiosa?. Possiblement perquè tenim la sensació que els dissenyadors gràfics no parem de pensar en nosaltres mateixos , en auto-alimentar-nos només amb disseny gràfic. I creiem que hi ha moltes altres coses tan interessants com el disseny gràfic; com ara el sexe, el menjar o l’amistat encara que no necessàriament en aquest ordre. Ens interessa saber que pensen i com treballen altres professionals que no són dissenyadors gràfics. Així que en aquesta edició no hi haurà cap dissenyador gràfic, curiós no?.

Us proposem escriptors que són crítics, fotògrafs que escriuen llibres, arquitectes que filmen, dissenyadors industrials molt particulars. Exposarem coses de moda i cadires senzilles fetes amb el que es té a mà. Aquest any també hem preparat un petit i humil homenatge a Eduard Olivella, un fotògraf que a més de deixar-nos la seva caseta de la platja, no s’ha perdut cap de les edicions de la Festa i té moltes històries per compartir i infinitat de treballs per a ensenyar.

Ens hagués agradat poder comptar amb una excepció, Experimental Jet Set, però al final no ha pogut ser (tenim mala sort amb els holandesos -els volem i admirem molt- però ja vam estar a punt de portar a Wim Crouwel i tampoc va poder ser, a veure que passa l’any que ve que complim 10 anys).

En fi que com sempre us esperem a tots, tots.

Festa del Grafisme. Portbou. 1 i 2 d’octubre del 2016.
Experiències / Toni Amengual, Curro Claret, Paco Gómez, Julià Guillamon, Francesc Pla + Eva Serrats
Exposicions /Banderes dels nostres bars-Oscar Guayabero, Dos Costas-Yosigo, Fer amb el que és te-Joana Capella, Formatos de colección. Colección de formatos – Jose Castro + Marta Pujol, Homenatge a Eduard Olivella.
Tallers /El dibujo ha muerto-Capitan Ámerica, Fem Màscares de lletres (infantil) -Carme Parramon , IX (Ti)Portbou, Joancarles Casasin+Oriol Miró
Activitats / Festa de benvinguda, Guateque, Paella Amics de La Festa-Gemma Terol, Tatuatge casolà-Edu Piraces (epígraf 899)

6

 

Festa del Grafisme 2016. El porqué de todo esto

[CAST]
Ya estamos a punto para una nueva edición de la Festa del Grafisme, la novena de nuestra corta pero intensa historia.

Una edición que podríamos calificar más o menos de curiosa. La Festa nació como un espacio para diseñadores gráficos y en el programa de los 8 últimos años hemos podido contar con la presencia de gente como Bis, Isidro Ferrer, George Hardie, , Steve Hare, Javier Jaen, Sergio Opisso, Alain Le Quernec etc. Acompañados siempre por el colectivo Grrr y asiduos (o casi) como Joancarles Casasin, la gente de Eumo Gràfic, Oscar Guayabero, Alvaro Sobrino o Txiki Trepax. Además exposiciones, vermuts (gracias Morro Fi), guateques y otras locuras. Si te interesa puedes consultar nuestra historia en el apartado de ediciones anteriores.

Como se puede comprobar diseño gráfico y sólo diseño gráfico. Y ahora podemos volver a la palabra del principio del párrafo: curiosa. ¿Por qué curiosa?. Posiblemente porque tenemos la sensación de que los diseñadores gráficos no paramos de pensar en nosotros mismos, en auto-alimentarnos sólo con diseño gráfico. Y creemos que existen muchas otras cosas tan interesantes como el diseño gráfico; por ejemplo el sexo, la comida o la amistad aunque no necesariamente en este orden. Nos interesa saber que piensan y como trabajan otros profesionales que no son diseñadores gráficos. Así que en esta edición no habrá ningún diseñador gráfico, curioso ¿no?.

Os proponemos escritores que son críticos, fotógrafos que escriben libros, arquitectos que filman, diseñadores industriales muy particulares. Expondremos cosas de moda y sillas sencillas hechas con lo que se tiene a mano. Este año también hemos preparado un pequeño y humilde homenaje a Eduard Olivella, un fotógrafo que además de dejarnos su casita de la playa, no se ha perdido ninguna de las ediciones de la Festa y tiene muchas historias para compartir e infinidad de trabajos para enseñar.

Nos hubiera gustado poder contar con una excepción, Experimental Jet Set, pero al final no ha podido ser (tenemos mala suerte con los holandeses –los queremos y admiramos mucho- pero ya estuvimos a punto de traer a Wim Crouwel y tampoco puede ser; a ver que pasa el año que viene que cumplimos 10 años).

En fin que como siempre os esperamos a todos, todos.

Festa del Grafisme. Portbou. 1 y 2 de octubre de 2016.
Experiencias / Toni Amengual, Curro Claret, Paco Gómez, Julià Guillamon, Francesc Pla+Eva Serrats
Exposiciones /Banderas de nuestros bares-Oscar Guayabero, Dos Costas-Yo sigo, Fer amb el que es té-Joana Capella, Formatos de colección. Colección de formatos-Jose Castro + Marta Pujol, Homenatge a Eduard Olivella.
Talleres / El dibujo ha muerto-Capitan Ámerica, Fem màscares de lletres (infantil)-Carme Parramon, IX (Ti)Portbou, Joancarles Casasin + Oriol Miró
Actividades / Fiesta de bienvenida, Guateque, Paella Amics de La Festa-Gemma Terol, Tatuaje casero-Edu Piraces (epígrafe 899).

7