Festa del grafisme 2022. Avanç de programa

(CAT)
A falta d’ubicar a la graella, horaris i espais concrets, ja podem donar alguns dels noms dels participants a la propera edició de la Festa. Una edició una mica estranya que, després de 12 anys celebrant-se a Portbou, es trasllada temporalment a Barcelona, en concret a BAU Centre Universitari d’Arts i Disseny que ens ha cedit amablement l’ús de les instal·lacions.

El programa de la Festa inclourà la presència, entre d’altres, de David Ricart que a la presentació de la seva web ens diu que “faig coses entre el grafisme i la investigació artística. També comptarem amb la presència de Manel Valls, actualment responsable de la galeria Art Enlla i un dels personatges més polifacètics de la ciutat de Barcelona, entre les seves moltes ocupacions hi ha la d’artista, galerista, productor de cinema, promotor cultural… Per primera vegada ens visitarà l’arquitecte i expert en disseny Juli Capella, Premi Nacional de Disseny (al costat de Quim Larrea) l’any 2000, responsable de publicacions mítiques com Ardi o De Diseño, autor i coautor de diversos llibres i comissari de múltiples exposicions sobre disseny, que ens ensenyarà i comentarà en exclusiva una de les seves col·leccions més personals, la Faloteca.

Pink Morro l’alter ego de Raúl Ramos, un dissenyador gràfic transformat en artista que defineix el seu treball com a “una capa punk d’invisibilitat plena de colors que utilitzo per escapar de la manca de sorpresa habitual”, compartirà una experiència.

Maider Zulueta, Doctora en Comunicació, dissenyadora i directora creativa a Pixtin, es va doctorar amb una tesi que va titular: Diseño gráfico y arte. Hacia una historia integrada, a la seva intervenció ens proposarà reflexionar sobre la incidència de la tensió art/disseny en la professió i l’educació dels dissenyadors.

El periodista i especialista en visualització de dades Jaime Serra, compartirà amb nosaltres una experiència i podrem veure exposats alguns dels seus treballs, que són un dels millors exemples de la hibridació entre art i disseny.

Proposarem alguns tallers: de fabricació de paper amb Lluis Morera, dibuix amb Laura Klamburg, potser una mica de tipografia…

Sense oblidar les exposicions; una dedicada a Enzo Mari, alguns dels treballs de Jaime Serra, i els arxius generats pel col·lectiu de la Festa sobre el tema d’aquest any, #art#disseny.

Organitzarem un acte d’homenatge a Cecilia Bofarull, assídua participant de la majoria de les edicions de la Festa, que ens va deixar orfes de la seva presència prematurament a causa d’un càncer.

Podrem veure una edició expandida –analògica i digital– de Mundos Paralelos que es va presentar a l’edició del 2018 i compartirem un vermut musical amb Raúl i Carme d’Ultra–Local Records, una botiga de discos del Poblenou.

El col·lectiu organitzador de la Festa, marxa de vacances. Tornarem a primers de setembre amb informació ampliada sobre el programa. Roman atent al bloc.

La Festa del Grafisme tindrá lloc els dies 17 i 18 de septembre de 2022

 

programa_festa_interior

 

Festa del grafisme 2022. Avance de programa

(CAST)
A falta de ubicar en la parrilla, horarios y espacios concretos, ya podemos dar algunos de los nombres de los participantes en la próxima edición de la Festa. Una edición algo extraña que, después de 12 años celebrándose en Portbou, se traslada temporalmente a Barcelona, en concreto a BAU Centro Universitario de Artes y Diseño que nos ha cedido amablemente el uso de sus instalaciones.

El programa de la Festa incluirá la presencia, entre otros, de David Ricart que en la presentación de su web nos dice que “hago cosas entre el grafismo y la investigación artística. También contaremos con la presencia de Manel Valls, en la actualidad responsable de la galería Art Enlla y uno de los personajes más polifacéticos de la ciudad de Barcelona, entre sus muchas ocupaciones están la de artista, galerista, productor de cine, promotor cultural… Por primera vez nos visitará el arquitecto y experto en diseño Juli Capella, Premio Nacional de Diseño (junto a Quim Larrea) en el año 2000, responsable de publicaciones míticas como Ardi o De Diseño, autor y co-autor de varios libros y comisario de múltiples exposiciones sobre diseño, que nos enseñará y comentará en exclusiva una de sus colecciones más personales, la Faloteca.

Pink Morro el alter ego de Raúl Ramos, un diseñador gráfico transformado en artista que define su trabajo como “una capa punk de invisibilidad llena de colores que utilizo para escapar de la falta de sorpresa habitual”, compartirá una experiencia.

Maider Zulueta, Doctora en Comunicación, diseñadora y directora creativa en Pixtin, se doctoró con una tesis que tituló: Diseño gráfico y arte. Hacia una historia integrada, en su intervención nos propondrá reflexionar sobre la incidencia de la tensión arte/diseño en la profesión y la educación de los diseñadores.

El periodista y especialista en visualización de datos Jaime Serra, compartirá con nosotros una experiencia y podremos ver expuestos algunos de sus trabajos, que son uno de los mejores ejemplos de la hibridación entre arte y diseño.

Propondremos algunos talleres: de fabricación de papel con Lluis Morera, dibujo con Laura Klamburg, quizá algo de tipografía…

Sin olvidar las exposiciones; una dedicada a Enzo Mari, algunos de los trabajos de Jaime Serra, y los archivos generados por el colectivo de la Festa sobre el tema de este año, #arte#diseño.

Organizaremos un acto de homenaje a Cecilia Bofarull, asidua participante de la mayoría de las ediciones de la Festa, que nos dejó huérfanos de su presencia prematuramente a causa de un cáncer.

Podremos ver una edición expandida –analógica y digital– de Mundos Paralelos que se presentó en la edición del 2018 y compartiremos un vermut musical con Raúl y Carme de Ultra–Local Records, una tienda de discos del Poblenou.

El colectivo organizador de la Festa, se marcha de vacaciones. Volveremos a primeros de septiembre con información ampliada sobre el programa. Permanece atento al blog.

La Festa del Grafisme tendrá lugar los días 17 y 18 de septiembre de 2022

 

Imatges de capçalera i interior de Francis Picabia
Imágenes de cabecera e interior de Francis Picabia