Andreu Balius, nova família tipogràfica i televisió pública

(CAT)
Aloma és una família tipogràfica display, dissenyada per Andreu Balius – assidu assistent a la Festa i que va participar en la col·lectiva Tipoferits en l’edició de 2012–, i inspirada en la novel·la «Aloma» escrita per Mercè Rodoreda i publicada a Barcelona el 1938.

Aloma té un gust neoclàssic amb proporcions clàssiques romanes, encara que s’aplica algun tipus d’inconsistència en algunes lletres; destinada a el disseny editorial, la forma dels tipus de lletra, així com els seus contorns contrastants, la fan especialment adequada per a titulars i breus textos introductoris.

Aloma_1

RTVE Catalunya va estrenar el dilluns 1 de febrer Helvètica, el primer programa de disseny de la televisió pública. Helvètica explorarà programa a programa (la primera temporada consta de 13 episodis monogràfics de 30 minuts de durada) un món tan apassionant com desconegut per al públic televisiu.

El primer lliurament, dedicada a la tipografia, va comptar entre d’altres amb la participació destacada d’Andreu.

Pel programa van desfilar també Oriol Miró –col·laborador en diverses edicions de Tiportbou els anys 2010,2011, 2012 i 2016­– (caligrafia), Javier Mariscal (identitat), Ivan Castro (lettering), Brigit Torrents i Ferran Cussó (caçadors de rètols) i Judith Subirachs (art-escultura). Julia Solans va tancar el programa a partir de les seves il·lustracions i el seu sentit de l’humor, una cosa que repetirà en tots els episodis.

Podeu veure el programa complet aquí.

 

Andreu Balius, nueva familia tipográfica y televisión pública

(CAST)
Aloma es una familia tipográfica display, diseñada por Andreu Balius – asiduo asistente a la Festa y que participó en la colectiva Tipoferits en la edición de 2012–, e inspirada en la novela “Aloma” escrita por Mercè Rodoreda y publicada en Barcelona en 1938.

Aloma tiene un sabor neoclásico con proporciones clásicas romanas, aunque se aplica algún tipo de inconsistencia en algunas letras; destinada al diseño editorial, la forma de los tipos de letra, así como sus contornos contrastantes, la hacen especialmente adecuada para titulares y breves textos introductorios.

Aloma_2

RTVE Catalunya estrenó el lunes 1 de febrero Helvética, el primer programa de diseño de la televisión pública. Helvética explorará programa a programa (la primera temporada consta de 13 episodios monográficos de 30 minutos de duración) un mundo tan apasionante como desconocido para el público televisivo.

La primera entrega, dedicada a la tipografía, contó entre otros con la participación destacada de Andreu.

Por el programa desfilaron también Oriol Miró –colaborador en varias ediciones de Tiportbou los años 2010,2011, 2012 y 2016– (caligrafia), Javier Mariscal (identidad), Ivan Castro (lettering), Brigit Torrents y Ferran Cussó (cazadores de rótulos) y Judith Subirachs (arte-escultura). Julia Solans cerró el programa a partir de sus ilustraciones y su sentido del humor, algo que repetirá en todos los episodios.

Podéis ver el programa completo aquí.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.