Andreu Balius, nova família tipogràfica i televisió pública

(CAT)
Aloma és una família tipogràfica display, dissenyada per Andreu Balius – assidu assistent a la Festa i que va participar en la col·lectiva Tipoferits en l’edició de 2012–, i inspirada en la novel·la «Aloma» escrita per Mercè Rodoreda i publicada a Barcelona el 1938.

Aloma té un gust neoclàssic amb proporcions clàssiques romanes, encara que s’aplica algun tipus d’inconsistència en algunes lletres; destinada a el disseny editorial, la forma dels tipus de lletra, així com els seus contorns contrastants, la fan especialment adequada per a titulars i breus textos introductoris.

Aloma_1

RTVE Catalunya va estrenar el dilluns 1 de febrer Helvètica, el primer programa de disseny de la televisió pública. Helvètica explorarà programa a programa (la primera temporada consta de 13 episodis monogràfics de 30 minuts de durada) un món tan apassionant com desconegut per al públic televisiu.

El primer lliurament, dedicada a la tipografia, va comptar entre d’altres amb la participació destacada d’Andreu.

Pel programa van desfilar també Oriol Miró –col·laborador en diverses edicions de Tiportbou els anys 2010,2011, 2012 i 2016­– (caligrafia), Javier Mariscal (identitat), Ivan Castro (lettering), Brigit Torrents i Ferran Cussó (caçadors de rètols) i Judith Subirachs (art-escultura). Julia Solans va tancar el programa a partir de les seves il·lustracions i el seu sentit de l’humor, una cosa que repetirà en tots els episodis.

Podeu veure el programa complet aquí.

 

Andreu Balius, nueva familia tipográfica y televisión pública

(CAST)
Aloma es una familia tipográfica display, diseñada por Andreu Balius – asiduo asistente a la Festa y que participó en la colectiva Tipoferits en la edición de 2012–, e inspirada en la novela “Aloma” escrita por Mercè Rodoreda y publicada en Barcelona en 1938.

Aloma tiene un sabor neoclásico con proporciones clásicas romanas, aunque se aplica algún tipo de inconsistencia en algunas letras; destinada al diseño editorial, la forma de los tipos de letra, así como sus contornos contrastantes, la hacen especialmente adecuada para titulares y breves textos introductorios.

Aloma_2

RTVE Catalunya estrenó el lunes 1 de febrero Helvética, el primer programa de diseño de la televisión pública. Helvética explorará programa a programa (la primera temporada consta de 13 episodios monográficos de 30 minutos de duración) un mundo tan apasionante como desconocido para el público televisivo.

La primera entrega, dedicada a la tipografía, contó entre otros con la participación destacada de Andreu.

Por el programa desfilaron también Oriol Miró –colaborador en varias ediciones de Tiportbou los años 2010,2011, 2012 y 2016– (caligrafia), Javier Mariscal (identidad), Ivan Castro (lettering), Brigit Torrents y Ferran Cussó (cazadores de rótulos) y Judith Subirachs (arte-escultura). Julia Solans cerró el programa a partir de sus ilustraciones y su sentido del humor, algo que repetirá en todos los episodios.

Podéis ver el programa completo aquí.