El sistema Unigrid. Exposició

(CAT)
En una època, l’actual, en què la majoria dels habitants del primer món han perdut el sentit de l’orientació gràcies a l’aparició dels telèfons intel·ligents i les seves aplicacions de mapes, moltes vegades complementats per la veu impersonal de la narradora de cada aplicació.

En un moment en què les persones veuen el món que ens envolta en fragments reproduïts en petites pantalles, amb aplicacions de zoom que ens permeten apropar o allunyar la imatge, però amb què ens és molt difícil veure la perspectiva general dels espais pels que transitem.

En un moment en què en les converses entre dissenyadors gràfics es parla sovint dels sistemes gràfics flexibles i de les identitats líquides, des de la Festa del Grafisme volem recordar (i perquè no reivindicar i revaloritzar, tornem a tenir les tres erres RRR) el projecte Unigrid que l’estudi del dissenyador Massimo Vignelli va desenvolupar al costat de l’Oficina de Publicacions del Harpers Ferry Center per al Servei de Parcs Nacionals dels Estats Units d’Amèrica –NPS– a finals del segle passat.

El 1977, el cap de publicacions, Vincent Gleason, va buscar un enfocament més eficient i rendible. Va comptar amb l’experiència de l’estudi fundat pel dissenyador modernista Massimo Vignelli, juntament amb la seva esposa Lella, que recentment havia estat aclamat per la senyalització i els mapes del metro de Nova York. Va néixer Unigrid.

Una idea de Xavier Alamany desenvolupada per Jaume Pujagut sota el pseudònim de Best Boy

Dissabte 7 i diumenge 8
Opisso Studio
Marquès de Tamarit 22

Unigrid_1 Unigrid_2 Unigrid_3 Unigrid_4

 

El sistema Unigrid. Exposición

(CAST)
En una época, la actual, en la que la mayoría de los habitantes del primer mundo han perdido el sentido de la orientación gracias a la aparición de los teléfonos inteligentes y sus aplicaciones de mapas, muchas veces complementados por la voz impersonal de la narradora de cada aplicación.

En un momento en que las personas ven el mundo que nos rodea en fragmentos reproducidos en pequeñas pantallas, con aplicaciones de zoom que nos permiten acercar o alejar la imagen, pero con la que nos resulta muy difícil ver la perspectiva general de los espacios por los que transitamos.

En un momento en que en las conversaciones entre diseñadores gráficos se habla a menudo de los sistemas gráficos flexibles y de las identidades líquidas, desde la Festa del Grafisme queremos recordar (y porque no reivindicar y revalorizar, volvemos a tener las tres erres RRR) el proyecto Unigrid que el estudio del diseñador Massimo Vignelli desarrolló junto a la Oficina de Publicaciones del Harpers Ferry Center para el Servicio de Parques Nacionales de Estados Unidos de América –NPS– a finales del siglo pasado.

En 1977, el jefe de publicaciones, Vincent Gleason, buscó un enfoque más eficiente y rentable. Contó con la experiencia del estudio fundado por el diseñador modernista Massimo Vignelli, junto a su esposa Lella, que recientemente había sido aclamado por la señalización y los mapas del metro de Nueva York. Nació Unigrid.

Una idea de Xavier Alamany desarrollada por Jaume Pujagut bajo el seudónimo de Best Boy

Sábado 7 y domingo 8
Opisso Studio
Marqués de Tamarit 22

Unigrid_5 Unigrid_6 Unigrid_7 Unigrid_8 Unigrid_9